Foutjes die je beter niet kan maken, haha.

Wij zien heel wat bonnetjes langskomen. Soms wel duizend op een dag. Dat gaat niet altijd helemaal goed, dat begrijp je wel. Kijk mee welke foutjes er zoal worden gemaakt door je collega-zzp’ers.

Privé-uitgaven

Bonnen die
niet zakelijk zijn.

Stel, je hebt kosten gemaakt, en je denkt: is dit nou privé of is dit nou zakelijk? Voor sommige ondernemers is dat niet helemaal helder. Dat blijkt wel uit de bonnetjes die ze insturen.

Een ezelsbruggetje van Peter om te bepalen of iets zakelijk is of niet, is de vraag: Stel, je was een werknemer, zou je dit bonnetje dan bij je baas gaan declareren? Antwoord je ‘nee’, dan is het vast geen zakelijk bonnetje, en hoort ‘ie niet in Wezp.

Slechte bonnen

Bonnen die je
niet kan lezen.

Onze software is reuze modern, maar een aantal dingen kunnen we er nog niet mee. Zelfs onze boekhouders kunnen het niet. En jij waarschijnlijk ook niet.

Het is dan ook best lastig om onscherpe foto’s te ontcijferen. Of halve of verkreukelde of vage bonnetjes of bonnetjes die zijn gefotografeerd in het donker.

Ongeldige bonnen

Bonnen die
geen bonnen zijn
.

Stel, je hebt kosten gemaakt, en naar jouw mening zijn het zakelijke kosten. Dus je zet je de bon in Wezp. Maar let op: niet elk papiertje dat je krijgt is een geldige bon. Sommige doen alleen maar alsof.

Bankafschriften

Bankafschriften
niet in Wezp.

Om de ‘bank te boeken’ hebben we je bankgegevens nodig. In feite koppelen we dan de banktransacties en de bonnen en facturen aan elkaar. Bankafschriften zijn daar niet voor nodig. Daar hebben we een koppeling met de bank voor.