De gouden gewoonte van succesvolle zzp’ers.

Administratie doen vindt niet iedereen heel leuk, maar met Wezp zou je er nog wel eens plezier in kunnen krijgen. Je moet het gewoon een gewoonte maken.

gouden gewoonte

Doe de Wezp-routine.
Daar word je gelukkig van.

Dit is het idee: Prik een vast moment in de week, bijvoorbeeld vrijdags om 17:00 uur, en doe je administratie. Bij Wezp is dat een routine die je gemiddeld niet meer dan een kwartiertje kost. In vijf stappen is je administratie achter de rug en ben je weer helemaal op orde. En kan je weekeind beginnen.

Stap 1: inloggen

Log in op app.wezp.nl

Open de app en ga naar je banktransacties van de afgelopen week.

Stap 2: verzamelen

Wat waren je inkomsten en uitgaven van afgelopen week?

Aan de hand de lijst met banktransacties – je ziet bijschrijvingen en afschrijvingen – verzamel je de bonnen en facturen die er bij horen. Soms vergeet je dat je iets hebt gekocht, zie je de afschrijving op je rekening en denk je, oja, dat bonnetje zit nog in mijn portemonnee. Of, die rekening moet ik nog downloaden van de site van mijn provider.

De bonnetjes van een zzp-er

Stap 3: uploaden

Deel je zakelijke bonnen en verkoopfacturen in Wezp.

Je verzamelde bonnen en facturen deel je met Wezp. Als je achter de computer zit kan je de digitale bonnen gewoon slepen op je app. Sleep, sleep, sleep, klaar. Je hoeft er verder niks aan te passen of zo. Soms zie je dat de getallen of gekozen rubriek anders is dan je zou verwachten, maar dat komt goed: dat checken onze boekhouders nog.

Stap 4: controleren

Check de notificaties van je Wezp-boekhouder.

Als de boekhouder je bonnen heeft gecheckt, krijg je een akkoord middels een groen vinkje bij de bon. Is er iets aan de hand dan krijg je een seintje. Jij ziet een rode hexagoon met een cijfer er in. Klik hem aan en kijk wat er aan de hand is.

Stap 5: klaar

Helemaal bij! Vier het moment met wat lekkers, leuks of aardigs.

Fantastisch, als je de wezp-routine hebt gedaan. En ook nog gevierd hebt met iets lekkers, leuks of aardigs. Goed gevoel he? Ga zo door! Volgende week weer.

Simpele routines als deze kunnen je leven veranderen. Wetenschappelijk bewezen ook nog. Meer weten? Kijk dit (Engelstalige) filmpje over ‘atomic habits’.

Lees verder